V tomto případě se jedná o velmi výkonný mixér, drtič, ale i sekáček. Je trochu bytelnější a větší, než jsme u běžných mixérů zvyklí, ale také zastane více práce, než u běžných mixérů očekáváme. Namixuje syrové přísady natolik do hladka, že spoustu pokrmů, které jste dříve vařili, už budete raději konzumovat syrových a vyrobených přímo v mixéru.

Mixér má mnoho výhod, které ocení zejména ti, kdo podlehli kouzlu mixované stravy. Ale vyrobí i tradiční pokrmy, kterými jsou například pomazánky, krémové omáčky, polévky, dokonce i marmeládu, která však bude určena k rychlé spotřebě.

Motor má neskutečný příkon – celých 1680 W. Díky tomu může dosáhnout až na 32 tisíc otáček za minutu. Mixér je této rychlosti přizpůsoben pomocí speciálních ložisek. Může se stát, že z mixéru (motoru) půjde z počátku smrádek pálícího se vinutí, to však časem přejde.

Motorová jednotka má mírně složitější ovládání, než na které jsme zvyklí od běžných mixérů. Zvlášť je tlačítko zapínání a vypínání, a zvlášť je regulace otáček (před zapnutím musíme kontrolovat nastavení otáček). Třetím ovládacím prvkem je tlačítko pulsního spínače.

Mixovací nádoba je přímo obrovská – má objem dvou a půl litru. Lze dokoupit i nádobu menší pro výrobu menšího objemu pokrmů – ovšem za cenu mixéru mohla být součástí základního vybavení. Mixovací nádoba je vyrobena z plastu, který je velmi odolný proti běžnému poškození, neobsahuje BPA a také je nárazuvzdorný. Mixér je vhodný i pro komerční využití.

Často oceníte také tzv. šťouchadlo, které je občas nutné použít při výrobě tužších pokrmů, jako je třeba arašídové či bylinkové máslo, případně špenátový mix. Šouchadlo má to kouzlo, že jej lze použít i během provozu mixéru.

Pokud chcete mixér používat pro výrobu zmrzliny, není to ani při tak vysokých otáčkách motoru problém – mixér má totiž hotovo velmi brzy, takže nedojde k zahřátí nádoby ani obsahu. Naopak pro přípravu omáček a polévek volíme čas delší, kdy se vše prohřeje a můžeme rovnou konzumovat.

Mixér je nutno zapínat jen tehdy, když jsou otáčky nastaveny na minimum, jinak by se časem mohl motor poškodit. Pokud připravujeme omáčky či polévky, je nutno nejdříve nalít tekutiny a teprve později, už během mixování, postupně přidávat další složky.

V mixéru lze suroviny nejen mixovat, ale i sekat nebo dokonce umlít – to platí v případě masa – jak syrového, tak vařeného. Mixování syrových, nabobtnaných plodin, jakými jsou špalda, ječmen nebo třeba sušené (předem namočené) ovoce je samozřejmostí. Do mixéru se nemusíte bát dát jakákoliv semínka a ořechy, vše bude nakonec vymixováno do hladké pasty, a to dokonce i nať z mrkve!

Překvapení možná nastane po vylití obsahu z nádoby. Odtokový žlábek je tvarovaný příliš svisle, proto často dochází k tomu, že tekutý obsah odkapává i po té, co nádobu postavíte.

Čištění je snadné – pulsním provozem propláchnout nádobu, zejména nože, zbytek vlhkosti vytřít. Pokud používáme mastné ingredience (buráky, máslo), přidáme do vody i trochu mycího prostředku. Mixovací nádoba na objemové rysky. Malé víčko (na překrytí otvoru velkého víka) však objemové rysky postrádá.

Mixér má gumové podložky i odhlučnění. Ale přesto patří k hlučnějším kouskům. Ovšem vzhledem k jeho výkonu a počtu otáček je to zcela pochopitelné. Je dokonce srovnatelný s několikanásobně dražšími stroji pro výrobu smoothie a raw stravy. Tento mixér je vyroben v Číně, Čínskou firmou.

Pokud chcete mít mixér stále po ruce, je nutno mu na lince vymezit poměrně velký prostor.